Double V zet zich vanwege haar 35-jarig jubileum belangeloos in om zoveel mogelijk leerlingen van groep 7 en 8 de basis van de chachacha te leren.

In mei en begin juni 2017 leren de leerlingen van groep 7 en 8 van diverse basisscholen in Hoorn tijdens drie gymlessen (of op een ander moment) de basis van de chachacha.

Tijdens de derde les vindt een voorronde plaats en gaan de leerlingen op een vriendschappelijke manier de competitie met elkaar aan. Uiteindelijk worden er per klas drie paartjes (jongen-meisje, meisje-meisje of jongen-jongen) uitgekozen die hun school mogen vertegenwoordigen in de grote finale. Deze finale wordt gedanst tijdens het dansgala “Heel Hoorn Danst” in Sportcentrum de Vredehof op 10 juni. Hier zal niet alleen het beste danspaartje tot winnaar worden gekroond, maar ook de beste basisschool.

Alle danslessen worden gegeven onder leiding van meervoudig wereldkampioene Iris Bijleveld. Naast haar actieve danscarrière geeft Iris al 14 jaar dansles in verschillende leeftijdscategorieën. De lessen worden op een moderne en toegankelijke manier gegeven. De basis van elke dansles is samen met plezier en respect voor elkaar bewegen op muziek.  

Heel Hoorn Danst is het cadeau van Double V aan de gehele gemeente Hoorn ter gelegenheid van het 35 jarig jubileum. Op zaterdagavond 10 Juni van 19.00 tot 21.00 uur zal niet alleen de finale van de Chacha Cup worden gedanst, maar zullen vele Hoornse (top)dansacts te zien zijn. Uiteraard treden de Double V teams op, maar ook andere bekende Hoornse dansverenigingen zoals Moves, Dazzling, de Hoornse Balletschool en Minh Zone. Kortom een fantastische avond waar de Hoornse jeugd niet mag ontbreken.

Voor meer informatie over de Chacha Cup of Heel Hoorn Danst kunt u een kijkje nemen op de website van Heel Hoorn Danst: www.heelhoorndanst.nl of een email sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.