Double V is gebouwd rond het succesvolle latin formation team, maar biedt ook Dance Kids, Latin Practice, Latin Bootcamp en vele andere dansvormen aan!

Formatiedansen is een sport waarin acht danskoppels in teamverband de voorgeschreven dansen in formatie uitvoeren. Double V heeft de Latijns-Amerikaanse dansen in haar programma zoals de jive, cha cha cha, rumba, samba en paso doble. De paren dansen niet alleen synchroon, maar vormen daarbij figuren op de dansvloer zoals lijnen, diagonalen en cirkels. Het totaal is een spektakel van sport, kunst en show! 

Met reeds veertien gewonnen Nederlandse kampioenschappen en meerdere internationale topklasseringen is Double V toonaangevend in Nederland en buitenland. Met zelfstandig geproduceerde shows (inclusief professioneel gearrangeerde muziek, zelf ontworpen danskleding en choreografie) wordt Double V internationaal geroemd om haar verfrissende en innovatieve ‘trademark’. 

Double V is ondergebracht onder Stichting Formation Danssport Hoorn. Momenteel heeft Double V een A- en een B- team welke beiden uitkomen in de nationale competitie. Tevens vertegenwoordigd het A-team jaarlijks Nederland op het EK en WK Latin Formation welke veelvuldig in Duitsland, Litouwen, Rusland, Oostenrijk of elders in Europa worden georganiseerd.

Buiten het wedstrijdprogramma wordt Double V veelvuldig gevraagd voor demonstraties. Natuurlijk bij dansscholen en wedstrijden, maar ook bedrijven en manifestaties huren Double V in voor een spetterende show. Double V verzorgt shows in verschillende thema’s van 2, 4, 6 of 8 paren, dus voor iedere locatie en gelegenheid kan een show naar wens worden aangepast. Zie de rest van de Double V website voor alle foto's, video's, nieuwsartikelen/persberichten, historie en overige informatie over Double V.

Lijkt het je leuk om Double V te versterken, of heb je een andere vraag, neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.